Работа и тренировки – възможно ли е?

Когато графикът ви е натоварен, много често решавате да пропуснете тренировка, нали?

„Имам по-важна работа“ или „Тренировките отнемат прекалено много време“ – това не са ли само оправдания? Винаги може да спортувате, стига да планирате правилно задачите си за деня.

Ще ви дадем няколко идеи как да вмъкнете тренировките в забързаното ежедневие, как те да бъдат ефикасни и да ви донесат желаните резултати.

ТРЕНИРАЙТЕ УМНО!

Високо-интензивните тренировки със собствена тежест могат да бъдат правени навсякъде и са добър вариант, ако не искате да губите много време. Ако сте прекалено заети, отделете 20-тина минути за няколко кръга бърпита, лицеви, клекове и коремни преси, в къщи преди да тръгнете за работа. Или направете това по-късно, когато се върнете. Запомнете, че този тип тренировки не отнема много време. Може да ги включите дори и в обедната почивка, ако мястото където работите ви го позволява.

ВЗЕМЕТЕ СПОРТНИЯ ЕКИП С ВАС

Когато се приберете вкъщи и седнете на дивана е много по-трудно да решите да тренирате. Идеята, която ще ви дадем, за да не се случват подобни недоразумения е следната – преди да тръгнете за работа, вземете спортния екип с вас. В такъв случай няма да имате оправдание да се прибирате до вкъщи.

ОТБЕЛЕЖЕТЕ ТРЕНИРОВКИТЕ СИ В КАЛЕНДАР

Ако имате купища всекидневни задачи, че често се питате „Кой ден от седмицата е?“, е добре да вписвате на видно място дните, в които трябва да тренирате. Направете тренировките част от вашето ежедневие и не ги пропускайте. Здравето не е на по-заден план от работата ви! Променете мисленето: „Ще тренирам, ако имам време.“

ТРЕНИРАЙТЕ С ПРИЯТЕЛИ

Какво по-хубаво от това да комбинирате тренировка и среща с приятни за вас хора? Това ще ви спести време и нещо много по-важно – ще ви мотивира! А ако нямате такива приятели, пробвайте да ги заведете на мястото, където тренирате. Кой знае, може би ще ги запалите и това ще стане причина за по-чести срещи.

Прочетете целия материал на wowsport.info

Запомнете, че не сте единствените с натоварен график, множество задачи и отговорности. Започнете да спазвате препоръките, които ви дадохме по-горе и ще разберете, че включването на тренировки във вашето ежедневие не е невъзможно! Единственото, което се изисква от вас е желание и мотивация! 

СНИМКА: WOW SPORT

Вашият коментар