Смелите в България – те да са живи, нали Джоко?

Покойният вече голям българин Джоко Росич твърдеше, че само страхливците напускат България, а  безстрашните и достойни за уважение остават тук и спорят: 

Чий са по-добри – тъмносини, червени, тюркоазно лилави, сборище от т.нар. демократи, псевдонационалисти или нови такива със странен македонски привкус?

И се делим, и спорим, и страним едни – други.

А в същото време, докато слушам споровете на тези, преди евроизборите станах свидетел как един човек, излизащ от хоспис, поради това, че пенсията му не може да покрие разходите за престоя му там.

Придружаваше го сестра му, която се нагърбва с отговорността за грижите към този парализиран от към краката човек – сама. Защото и двамата вече не са полезни на тази държава. Те са само разход. И двамата работили по над 30 години и плащали данъци тук.

Е, да – те са смелите българи, оцеляващи и забравени от по-горе посочените, боядисали се в всевъзможни цветове…

А за какво се борим всъщност…? За какво работим…? За кого…?

Някой задава ли си тези въпроси?

Автор: Мартин Зрънчев

Редовете, които прочетохте са изпратени до екипа на mediacafe.bg за секцията БЛОГОВЕ. Ако и вие искате да публикуваме вашите мисли и те да станат достояние на повече млади хора в страната, може да ни пишете през формата "изпрати своя текст". Идеята е да бъдат видени от повече хора.

Публикуваните материали са без редакторска намеса.   

Вашият коментар