Френски графити артисти подготвят рисунка на площ от над 5 хил кв.м в Пловдив

Тайната е разкрита! 

Графити артистите Ела & Питр започнаха вчера работата си върху гигантското изображение с площ 5000 м² на тема "Заедно" със студентите, участващи във Фестивала на студентите фрянкофони от Централна и Източна Европа "Креативни заедно"

Рисунката ще бъде разположена на земята до бившата хуманитарна гимназия "Благоев" под тепетата

Френският институт в България в партньорство с Университетската агенция на Франкофонията кани всички пловдивчани да станат част от тази огромна живописна творба и да участвате във видеоклип и снимки, заснети с дрон, на 4 юли  в 10:30 ч. в двора на ХГ "Св. св. Кирил и Методий", ул. "Хан Кубрат" 15, Пловдив.

Фестивалът на студентите франкофони от Централна и Източна Европа "Креативни заедно" стартира динамично и с въображение под тепетата от 1 до 5 юли, 100 студенти от 16 различни националности се събират заедно, за да честват своите култури и многообразие.

Пет различни ателиета, ще насърчат артистичността на младите хора и ще развият техните таланти: танци, театър, музика, дигитална култура и градско изкуство.

Фестивалът на студентите франкофони се организира от Университетската агенция на Франкофонията в партньорство с Международната организация на Франкофонията и Френския институт в България за частта културна програма, Медицинския университет – Пловдив, както и Френско-германския културен фонд, Международната делегация Валония-Брюксел, Оргахим, Mr. Bricolage и Telus International.

  • Всичко за графити изкуството в България и по света може да видите ТУК
  • Последният графити фестивал в Пловдив по време на Street Masters в СНИМКИ – ВИЖТЕ ТУК

За автора

Вашият коментар