Спящ великан се появи на двора на Хуманитарната гимназия в Пловдив

Световноизвестните артисти Елла и Питр изрисуваха двора на Хуманитарната гимназия в Пловдив

120 студенти легнаха върху фреската на гигантски кукловод 

Върху площ от 5000 м² френските графити артисти Ела & Питр рисуваха три дни своето изображение в двора на хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий". Днес те го показаха пред обществеността със своеобразен флашмоб. В него се включиха всичките 120 участници на Фестивала на студентите франкофони от Централна и Източна Европа "Да творим заедно", в рамките на който се случва и рисуването. Въображението на артистите бе провокирано от мотото на Европейска столица на културата заедно и мотото на фестивала „Да творим заедно“. 

Елла и Питр излизат на сцената на уличното изкуство през 2007 година като няколко години по-късно  започват да рисуват огромни хора, които наричат „Спящите великани“. Те стават тяхна запазена марка.

Преди да пристигнат в Пловдив, дуото артисти рисува най-голямото графити изображение в Европа на площ от 2,5 хектара върху покрива на Павилион 7 на Пари Експо – Порт дьо Версай.

Събитието се реализира в партньорство между Френският институт в България, Университетската агенция на Франкофонията и Фондация "Пловдив 2019". 

Фестивалът на студентите франкофони на Университетската агенция на Франкофонията (УАФ) отбелязва своето осмо издание за пръв път в България от 1 до 5-и юли. 

  • Всичко за графити изкуството в България и по света може да видите ТУК
  • Последният графити фестивал в Пловдив по време на Street Masters в СНИМКИ – ВИЖТЕ ТУК

Вашият коментар