Благотворителен базар “Детство за всички”

През уикенда в Пловдив се състоя благотворителен базар и работилница за мартеници под надслов “Детство за всички”, организирани от фондация „Качество на живот”. Инициативата е посветена на децата, страдащи от детска церебрална парализа,  а каузата – изграждането на център за тяхното комплексно лечение и рехабилитация.
Средствата се събираха основно от продажбата на ръчно правени мартеници, като на базара се включиха почти 20 творци от Пловдив и София. Специално за инициативата мартеници бяха дарени от служителите на болница Медлайн, Централ Онко Хоспитал и Медицински Център I в Пловдив, МИКЦ Пловдив – Облас, както и от фирма Кико.
qualityoflife5
 
Работилницата за мартеници предизвика голям интерес, особено сред децата, които на воля и с огромен ентусиазъм вплитаха бели и червени конци за здраве. Преждите и мънистата бяха безвъзмездно дарени от специализиран магазин за прежди Хоби. Освен за настроение, работилницата също допринасяше към каузата, като всеки имаше възможност да дари сума според волята и възможностите си за участието си в майсторенето на мартеници.
qualityoflife2
 
Цялата инициатива нямаше да се случи без активното участие на момичетата и момчетата от регионалния център на Националния Алианс за доброволци (НАРД).
 
На място на събитието посредством мултимедийна презентация посетителите имаха възможност да се информират за статистика и факти, свързани с детската церебрална парализа, както и да се запознаят с нужното оборудване на един съвременен център за рехабилитация и лечение на хората, страдащи от детска церебрална парализа.
qualityoflife3
 
От създаването си през 2009 фондация “Качество на живот” се е посветила на подпомагане и интегриране на деца в нужда и най-вече на тези, страдащи от тази конкретна болест. Настоящата цел е изграждането на център за комплексна терапия и рехабилитация на хора с детска церебрална парализа, а средствата, събрани на благотворителната инициатива ще бъдат инвестирани именно в това.
 
МИКЦ – Пловдив Област
ул. ''Волга'' 24
телефон: 032 62 22 78
 

За автора

Вашият коментар