Подготвят София Филм Фест в Пловдив през март

От 11 до 24 март тази година в кино “Лъки Синема” ще се проведе осмото издание на „София Филм Фест“ в Пловдив. За първи път фестивалът в ще продължи 14 дни. Прожекциите са всяка вечер от 18.30 часа и от 20.45 часа, а събота и неделя и от 16.30 часа. СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival) e най-мащабният международен филмов фестивал в България и един от най-важните кинофоруми на Югоизточна Европа.
Тази година в София е 17-тото издание на събитието.
От 2006г в пловдивското кино “Лъки Синема” се провежда “София Филм Фест в Пловдив”. Още от самото си начало фестивалът преминава при голям зрителски интерес и е неизменна част от културната програма на града. През тази година на събитието ще бъдат показани едни от най-значимите постижения на съвременното световно кино, претенденти за наградата „Оскар” и фаворити от световни фестивали.
Програмата ще съдържа над 30 игрални филма от цял свят, обединени в ежегодните фестивални рубрики: Големите награди, Киното днес – Майсторите, Киното утре – Откритията, Ново българско кино. Тази година специални гости в Пловдив ще бъдат мнозина от чуждестранните и български продуценти, режисьори и актьори.
Информация на сайта: За Пловдив
 

За автора

Вашият коментар