Медицинският университет в Пловдив изпрати най-успешния си випуск

Четирима пълни отличници взеха награда Златен Хипократ на церемонията по връчването на дипломите за лекари по медицина на 62-ия випуск на Медицинския факултет вчера в Драматичния театър. 110 дипломанти хвърлиха тържествено магистърските си капели във въздуха на промоцията си в голямата зала на Драмата доволни от рекордно високия бал, който випускът им е постигнал. Носителите на приза „Златен Хипократ“ са Христина Иванова, Невена Карадимова, Красимир Джинсов и Снежина Костянева. Те получиха плакетите си на сцената от ръководството на МУ, с които имат право на следдипломна специализация по избрана от тях специалност.
Аз си избрах мястото на специализацията отдавна. Кардио клиниката, в която работя. Следващата ми цел е докторантура. Искам да извървя всички стъпки, да науча възможно най-много, за да дам на хората всичко от себе си. Тук е моментът да призова медиите да не насаждат негативно отношение към лекарите. Тъй като почти всеки пациент, който мине през кабинета, се отнася с уважение и любов към хората в бели престилки и след като излезе от него. Те, пациентите, имат положително отношение към нас. Важно е да се знае, че лекарите не са чудовища, те ви помагат, отбеляза пълният отличник Красимир Джинсов.
studenti-mu-otlichnici3
Вие сте един от най-успешните випуски, а това ни прави изключително горди. 36 отличници от 110 дипломанти. Много добър резултат, каза доволно деканът на Медицинския факултет доц. д-р Николай Бояджиев. Той определи възпитаниците си като пилоти от Формула 1, които вчера са приключи с тренировъчните обиколки, а утре започват битка за полпозишън. Ние, вашите преподаватели, гарантираме за вас, отбеляза доцентът.
Ректорът на МУ проф. Стефан Костянев допълни от своя страна, че Медицинският университет се намира в период на творческа зрялост. Това, че преподавателите ви пишеха двойки на изпитите не означава, че са лоши хора. Мислете често за тях, обърна се към младите лекари професорът. После ги посъветва да спринтират здраво в професията, тъй като медицината се развива с невероятни темпове. Най-много се оглупява от материални мечти, открийте своя бог, каза към края на словото си ректорът и допълни, че випускът не е юбилеен, но е ювелирен.
Дипломантите поздравиха лично и председателят на Комисията по здравеопазване към парламента- д-р Даниела Дариткова, заместник-министърът на здравеопазването Десислава Димитрова, областният управител Здравко Димитров, директорът на УМБАЛ „Св. Георги“ проф. Карен Джамбазов, шефове на клиники, много дипломати и депутати. Добре дошли в отбора, посрещна магистрите председателят на пловдивския лекарски съюз д-р Георги Кръстев.
studenti-mu-otlichnici
Промоутърът на випуска и бивш ректор на МУ Георги Паскалев пък в прав текст посъветва младите специалисти да търсят успеха си в чужбина. Има ли шанс- опитайте извън граница. Но някъде на запад, каза почетният ректор на университета. Крайно време е младите и умните хора в тази държава да забогатяват, а не България да е на мутрите с джиповете от Под прикритие, каза още промоутърът на випуска преди да каже тържествено: „Обявявам ви за пълноправни лекари на България, Европа и света!“.
studenti-mu-otlichnici4
Автор и Снимки сайта Под тепето
 

За автора

Вашият коментар