Младежи ще финансират проекти в Пловдив

През изминалия уикенд (16-17.03) 13 младежи от Пловдив на възраст между 16 и 23 години преминаха обучение по проекта „Младежка банка“ за територията на града. Доброволците от екипа вече имат познанията как да организират специални събития с благотворителна цел, на които да се набират средства за финансиране на младежки проекти. Обучението включваше и темите как се работи с частни и корпоративни дарители, как се управляват събраните средства и как се оценяват постъпилите проекти.
 
Организатор на семинара бе Сдружение „Център за развитие на младежките зони“ Пловдив, което работи съвместно с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ от столицата.
 
Целта на „Младежката банка“ е да развива дарителството на местно ниво и да финансира малки младежки проекти  за решаване на различни  проблеми в общността. В Пловдив предстои определяне на приоритетни области, в които да се набират подходящи проекти, като същевременно стартират инициативи за информиране на различни групи от обществото, които могат да станат потенциални дарители.
mladejka-banka-plovdiv

 

 

За автора

Вашият коментар