Студенти правят сайт, който да обедини хората в градовете

Няколко седмици преди официалния пуск на своята Бета версия, www.citibuddies.com прави последни приготовления. Citibuddies е старт-ъп базиран в момента в Буенос Аирес, Аржентина, който се стреми да направи връзката между хората и информацията, която се знае от местни жители, споделиха за mediacafe.bg от екипа. Основан от Айдън – завършил бакалавър в УНСС – МИО,2011г., магистратура в Университета в Гръонинген, Холандия. И Дария – завършила Bavarian Elite Academy и докторант в Университета в Гръонинген.
Tой ще представлява уебсайт, който свързва хора със събития в градове, стремейки се да стане източник No.1 за това 'Какво да правиш, къде да отидеш и с кого да се срещнеш.' в твоя град или във всеки друг, в който някой ден може да се случи да бъдеш. И всичко това адаптирано към това от какво се интересуваш, какво те влече, и какво обичаш да правиш.

Citibuddies са запалени по технологиите, пътуванията, живота в градовете и споделянето на автентични преживявания. Те вярват че в бъдеще всички тези елементи ще бъдат свързани. Citibuddies създава платформа която предлага възможността да се преоктрие всеки град и да се види пред погледна на неговите местни жители. С тази инициатива citibuddies ще свързва посетителите на града с неговите местни жители, ще създаде споделени автентични преживявания, ще увеличи потенциала на градовете в същото време намалявайки разходите за подобни дейности. Citibuddies се стреми да бъде 'входна врата' към нашите градове. За местни, за посетители, местни бизнеси, местните власти. За всеки свят, навсякъде.

 

logosmall-tm-nobackgr

Идеята за създаването на проекта идва от личните преживявания и опит на основателите на citibuddies Inc. Айдън и Дария имат колоритно минало. И двамата са пътували много и са живели на различни места, в различни градове. Докато са пътували те осъзнали че получават най-достоверната информация не чрез Гугъл а чрез лични приятели, познати или познати на приятели. Също така в всяко място където всеки един от тях е бил те са открили че има неща за които малцина знаят. В резултат на тези заключения и изживявания те решават да положат началото на citibuddies. По този начин те искат да решат трудностите пред които мнозина се оказват когато са в своя град или в чужд такъв. Да позволят на всички да се обогатят с преживявания когато и където поискат.

Чрез тази платформа, предлагайки събития и преживявания по вкуса на потребителя те искат да спестят ценно време и пари на всички. По този начин не само ще всеки знае какво да прави по всяко време, но и не се чувства като чужденец когато отиде на чуждо място,защото той/тя има възможността да открие какво да прави на това място и с кого да се види, предварително чрез citibuddies.com. По този начин те целят да изградят общество, а не само функциониращ уебсайт. И не само това. Платформата може да се използва за промоция на дейности, проекти, услуги, идеи на самите потребители чрез специална функция за това. По този начин те могат да достигнат до своята таргет група много по бързо, по лесно и безплатно.

Полагайки началото на платформата в близкия Ноември в Буенос Аирес, Аржентина, те ще се разрастват от град на град в зависимост от интереса показан от потребителите. Затова не забравяйте да се запишете да получите специална покана за бета версията врез формуляра на сайта!

 

 

За автора

Вашият коментар