Свободата няма граници в петминутно видео

Четвъртият конкурс на Медиакафе за есе, фотография и кратко видео ще се проведе с тема „Свободата няма граници“. В него могат да участват деца и младежи на възраст до 30 години, които да интерпретират по свой начин темата с една от трите медии.

Целта е да обясните как младите хора разбират свободата, какво се включва в това понятие. Като предложения участниците могат да разсъждават над концепцията "Специални Моменти за Специални Хора" – всяка от идеите да бъде представена чрез видео, есе или снимка. Друга опция е „Има ли общо Качеството на живот със свободата“.

Особено силна форма на изразяване е видеото, защото в нея можете да съчетаете както словесния, така и визуалния изказ. Ето защо ви провокираме да разгърнете творческия си потенциал и да създадете своята 5 – минутна видео интерпретация на свободата, нейните ограничения и тяхното преодоляване.

Какво е свободата? Обгръща ли се тя от ограждения и има ли свобода и от другата им страна? Равна ли е тя за всяко създание на планетата и съобразяваме ли се с правото на свобода на всеки когото срещаме, вървейки по своя път? И какво е необходимо, за да сме свободни – просто да се огледаме около себе си или нещо повече?

Участвалите в конкурса ще получат специални остъпки от онлайн магазина на Дипломат. Ето и всички осигурени награди от нашите спонсори:

  •     Хотел Дипломат – 3 двойни уикенда в хотел "Дипломат Плаза"
  •     Уреди от фирма Дипломат  + намаления за всички участници
  •     Планински велосипед от Mediacafe и Макском
  •     Парична награда за 1-во място за есе
  •     Карти за фитнес клуб "Тотал спорт"
  •     Матрак от Матраци ТЕД
  •     Ваучери за консумация от клуб "Библиотеката"
  •     Специални намаление в курсовете от Linguamundi
  •     Отпечатване на снимките и позиционирането им на различни места
  •     Публикуване на есетата в Mediacafe.bg

Как и къде ще бъдат наградените ще разберете като следите сайта mediacafe.bg

Участниците в раздел Фотография трябва да изпращат снимки с минимална резолюция 1200 px по дългата страна. Есето трябва да бъде не по-дълго от 1500 символа, а видео материалите трябва да са във формат mp4, avi, wmv или avc  с резолюция между 720p и 1080p. Фото и текстовите материали изпращайте на имейл svobodata@mediacafe.bg, а видеоматериалите може да качвате на облак или друго произволно избрано място от вас място в интернет с регулиран достъп (например заключен файл в youtube), като на горния имейл ни изпращате само линк към него.

Конкурсът ще продължи до 25 юли.

„Свободата няма граници“ се организира от Медиакафе, с помощта на Община Пловдив и фондация „Пловдив 2019“ – Кандидат за Европейска столица на културата и спонсорството на Дипломат (генерален спонсор), Матраци ТЕД, Lingua Mundi, net365, Totalsport и партньорствово на AIESEC, Graffiti.BG, БГ Радио и Радио 1 Рок, клуб Библиотеката.

За автора

Вашият коментар