Криво огледало: Събарят Партийния дом, строят красива сграда за Операта!

Чутовна новина обходи пределите на бъдещата Европейска столица на културата 2019

Общинският съвет в Пловдив взе грандиозно решение, с което най-накрая реши гаврата с Пловдивската опера да бъде преустановена

Да, така е, потвърдиха разкошната вест група общински съветници, дали своя глас в полза на решението. Дебатирахме дълго, но в крайна сметка всички сме пловдивчани, нали?! Загърбихме партийните вражди и се обединихме около бъдещето на нашия град.

Всички знаем, че сградата на бившия Партиен дом е грозна и не се вписва в груповия ансамбъл наоколо. Къде ти "Тримона", къде ти Военния клуб, къде ти тази грозотия, разпалено заобяснява един от градските старейшини.

Така и така предстои обновяването на Централния площад, та поне да стане наистина красиво. Знаете, че и Пловдивската опера ползва зала, в която и дървениците не искат да влизат. 

Решихме да премахнем несъразмерната грозотия, да отворим хоризонт към Родопите от Главната и да построим на същата височина, като сградите в съседство, нова модерна и функционална сграда за операта.

Да, имаше и примати, които твърдяха, че сградата на бившите партийци е красива, че само знаем да бутаме, че можем да я санираме и да стане като хотела в Ихтиман, но това е Пловдив! Градът ни заслужава нещо по-добро! 

Пловдивската опера заслужава нещо по-добро!

ВАЖНО: Рубриката "Криво огледало" е хумористична и не цели да обиди никого, а да ви накара да се усмихнете.Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват "Криво огледало", защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Всеки от вас може да изпраща до редакцията ни забавни коментари на мейл – news@mediacafe.bg, като най-добрите от тях ще публикуваме в "Криво огледало".

Снимки: интернет

За автора

Вашият коментар