Криво огледало: Заливат площад „Централен“ с асфалт, правят го „синя зона“

Камиони, багери и валяци акостираха тази сутрин на площад "Централен" пред смаяните погледи на бързащите за работа пловдивчани

Поводът за инвазията бе предстощата първа копка и начало на работата по изграждането на платен паркинг за 900 автомобила, който да реши проблема с паркирането в супер центъра на града.

Няма къде другаде, разясниха от общинската администрация. Не останаха улици в града, които да не сме превърнали в "синя зона", но проблемът с липсата на достатъчно приходи от местата за паркиране си стои. Така поне ще запазим археологията непокътната, а и ще осигурим директен достъп на туристите в сърцето на града.

Чудесна инициатива, сподели пред репортера ни кифла с характер. По тези разбити мрамори си изпотрошихме токчетата. Сега става лесно – паркирам джипарата пред Пощата, скок до ейч-ема и лили-хубаво-ми-е и обратно към МОЛ-а. 

Суперско е, коментира и млад собственик на тунингован Сивик със смолянска регистрация. Като гледам ще има място и за дрифтване, ще ги изкъртим просто, брат!

Екзалтацията достигна своя връх, когато насъбралото се множество научи, че вече няма да има ледена пързалка през зимата.

И без тва туй беше голяма простотия, чуйек, разпалено разясни ситуацията студент от околията. Ний няма къде да паркирваме, те ледена пързалка ми сложили. Все едно не могат да се пързалят по тротоарите и улиците из града. 

Време беше целият град да стане "синя зона", коментира и синя жилетка от "паркиране и репатриране". Повече приходи в градската хазна, повече иновации за населението. 

Според запознати с предстоящите планове, към този момент експертни комисии вече обмислят почасова такса и за ползващите лични гаражи за автомобилите си, щото да не се правят на тарикати, нали?!

ВАЖНОНовата ни рубрика "Криво огледало" е хумористична и не цели да обиди никого, а да ви накара да се усмихнете.Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват "Криво огледало", защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Всеки от вас може да изпраща до редакцията ни забавни коментари на мейл – news@mediacafe.bg, като най-добрите от тях ще публикуваме в "Криво огледало".

За автора

Вашият коментар