Криво огледало: Затвориха пловдивско училище, цепило се от колектива

Министерството на образованието и науката затвори до второ нареждане пловдивското училище "21 век"

Повод за драстичната мярка стана практикуването на неодобрена от МОН система на преподаване в часовете

Тия ги следим отдавна, но тази година прекалиха, ядосано разясни ситуацията натокана лелка от регионалния инспекторат, похапваща благо дюнер на бюрото си. Всички са в кюпа – от директора до чистачките.

Вие можете ли да си представите за каква наглост става дума?! Още в първия учебен ден разместили чиновете и наредили децата в кръг. Така било в Скандинавия, да не се чувствали децата на последните чинове пренебрегнати.

После пък почнали да ползват интерактивните дъски като учебници. Пускали им Нешънъл джиографик на децата, за да видили  с очите си какви са флората и фауната в различните страни. 

В часовете по музика се цъклели в Ютуб, за да слушали с ушите си музиката на известните композитори, певци и музиканти.

С две думи – пълна анархия! Ние тия учебници за кого ги пишем тогава? Къде отива теорията на практика? 

За капак отменили ученето наизуст и домашните работи, като сформирали работни групи, в които децата, под формата на игра, разказвали наученото.

В момента водим разследване и за предполагаемо взимане на психотропни вещества от персонала на училището, тъй като нищо друго не може да обясни усмивките по лицата им и желанието за ходене на работа.

Значи може в нормалните училища директорите и учителите да са намусени и изнервени, децата да са скапани от умора и досада, а в това училище всеки да изглежда безпричинно щастлив?!

ВАЖНО: Рубриката "Криво огледало" е хумористична и не цели да обиди никого, а да ви накара да се усмихнете.Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват "Криво огледало", защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Всеки от вас може да изпраща до редакцията ни забавни коментари на мейл – news@mediacafe.bg, като най-добрите от тях ще публикуваме в "Криво огледало".

Снимки: интернет

За автора

Вашият коментар