Акустична версия в Радио Пловдив

За 19 часа тази вечер, 27.02 2013г. е насрочен концертът на легендарната група „Акустична версия” в Първо студио на Радио Пловдив. Бандата  ще представи своята нова продукция пред пловдивската публика като концертът е част от програмата на „Камерна сцена Пловдив” и се подпомага и от Общината.

Основана от Антони Дончев и Христо Йоцов, „Акустична версия” е единствената българска група, печелила първи награди на престижните конкурси за джаз в Оеляарт, Белгия – 1985 г., и Леверкузен, Германия – 1986 г. Музикалната формация има издадени три албума – през 1987, 1991 и 1996 г.

„Акустична версия” е сред знаковите имена за българския джаз вече повече от 25 години. „Музиката е виновна – обяснява творческото дълголетие Антони Дончев. – Ние подхождаме със страхопочитание към нея, но то ни дава криле и успяваме да полетим.” Формацията ще изпълни нови и вече популярни авторски пиеси на Дончев и Йоцов, писани специално за репертоара на „Акустична версия”. В състава й в последните няколко години е и младият, много талантлив и енергичен контрабасист Димитър Карамфилов, който поема щафетата от Георги Дончев и Петър Славов-син.

През годините партньори на групата са били редица известни музиканти като Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, Теодоси Спасов, Анди Скофийлд, Томи Смит, Райнер Винтершлаген, Бени Мопин, Стафан Белмондо и мн.др.

 

 

За автора

Вашият коментар