Глътка въздух за произведенията на Константин Константинов – Коко (СНИМКИ и ВИДЕО)

Изкуството е глътка въздух. То е прекрасно усещане навсякъде и по всяко време. Но там, където се създава, често пъти остава загадка.

Съвременният живописец Константин Константинов отвори вратите на ателието си на принципа „Open studio“ – популярен начин за изложба в чужбина през изминалия уикенд. Той покани любители на изкуството директно в своя културен храм, където почти никой не стъпва, за да предостави възможността на повече хора да разгледат творбите му не в галерия, а на мястото, където самия той създава изкуство.

Изложбата представляваше един преход във времето, като самият Коко сподели, той създава картините си на принципа на импровизацията, както всеки друг, търсейки творбата си в бялото платно. Идеята му е да провокира въображението на зрителя, който от своя страна да се докосне сам до мистиката в изкуството му.

Една от последните картини на Коко е продиктувана от любовта му към футбола и по-специално към "Ботев Пловдив". Произведението се казва "Бултрас", като едно от наименованията на "жълто-черните" фенове пред футболната общественост и пресъздава по различен начин образа на съвременния запалянко. Картината вече е привлякла вниманието на една холандска галерия заедно с още няколко други произведения и през август ще бъде изложбата в градчето Дордрехт, сподели за mediacafe.bg автора.

Константин Константинов е млад автор в съвременната живопис и зад него стоят около 14 самостоятелни изложби в София, Пловдив, Ню Джърси (САЩ) и Холандия. Работи в техниката масло, но не се ограничава единствено в нея, а експериментира постоянно, стараейки се да е иновативен, за да извади най-доброто от себе си.

Повече за Коко и работата му в СНИМКИ и ВИДЕО може да видите ТУК

Вашият коментар