Впечатляващи образи върху стари карти

Ед Феърбърн е художник на свободна практика от Великобритания. Той използва карти като платно за творене, както и хаотичната смесица от пътища и реки, за да създаде своите мащабни портрети.

Той дава мащаб на своето въображение и избутва нагоре творческите си граници, за да постигне тези уникални  проекти на изкуството.

„Аз обикновено използвам молив, с който следвам контурите на картата и променям натиска и дебелината на линиите, за да получа образи и фигури“, споделя авторът и допълва още – „Всичко в моята работа е свързано и всичко, което съм направил – такава е моята практика. Следващият проект,  в който ще се задълбая ще бъде получен от работата ми върху на картата.“

Резултатът е  фантастични портрети на хора, върху стари карти, от които главата ти може да експлодира, когато ги видиш. Впечатлена съм!

Илюстраторът е роден през 1989 година в Саутхемптън , Великобритания. Завършва училище за изкуство и дизайн в Kардиф през 2012 г. с пълно отличие и  втора степен в илюстрация. Хората го определят  като „Painter" , „драскач“ , „машина“ и „мислител“.

Какво мислите за неговите творения?

 

 

Вашият коментар