Звезди помагат на 5 кратен шампион по джудо с благотворителен концерт

Истински звезден спектакъл обещава да бъде благотворителният концерт, на който ще се събират средства за лечението на петкратния шампион на България по джудо Георги Огнянов.

На сцената ще излязат Spens, Лора Караджова, Играта, Кристо, Dj Rocco, групата Central Side и други известни изпълнители.

Шоуто ще започне в 19 часа на 12 октомври 2013 г., събота,  в палата 2 на Международен панаир Пловдив, който предоставя залата безплатно.  Билетите с цена 5 лева ще се продават на място, а набраната сума ще бъде дарена на Георги за трансплантация на костен мозък.

Неговият живот се превръща в  кошмар преди три години. На 24 октомври 2010 г.  шампионът по  джудо и многократен първенец по бойно самбо счупва прешлени на гръбначния стълб по време на универсиадата в Прага. Там  24-годишният студент от НСА се състезава за бронзов медал по самбо, но при схватка пада на главата си.             

Животоспасяващата операция е направена в пражката болница „Винохради“.  След едногодишно лечение в България, което не дава видими резултати, приятели на Георги Огнянов започват да набират  средства за лечение със стволови клетки в московската клиника „Невровита“.

Парите  стигнали за извличането на клетките, което струвало 40 000лв., както и за две ходения до Москва за вливания, по 15 000 лв. всяко. Георги успял да раздвижи ръцете, без пръстите. Има чувствителност в краката, но не ги движи. 

В момента клетките се съхраняват в клиниката, но лечението не продължава  поради липса на средства. Необходими са още шест ходения до клиниката на обща стойност 90 000 лева, за да може Георги да оздравее.

Лекарите дават добри изгледи за възстановяване, а неговата единствена мечта е да стъпи на крака и да бъде пълноценен, обясняват приятели на момчето, които организират благотворителния концерт на 12 октомври.

Вашият коментар