ЕГ „Иван Вазов“ откри тържествено учебната година (СНИМКИ)

„От вашите бъдещи успехи зависи бъдещето на този град и на тази страна. Разчитаме на бъдете добри лидери и с Вашия пример да помагате на останалите. Желая Ви на добър път и успешна година“, с тези думи бяха приветсвани всички ученици в ЕГ „Иван Вазов“, а заедно с помощник-директора Вихра Ерамян те прекрачиха прага на елитното училище след удара първия звънец.

В двора на училището се бяха събрали учениците от 8 до 12 клас, а сред официалните гости бяха народният представител Атанас Ташков, почетните консули на Франция Теофана Брадинска, на Италия Джузепе ди Франческо и кметът на район Северен Ральо Ралев.

Учебната 2017-2018 година езиковата гимназия посреща с обновена библиотека и два интерактивни учебни кабинета. Освен ремонт, помещенията са и с ново обзавеждане с места за учене и четене.

"Пожелавам ви всичките ви усилия, които влагате в учението, да се възвърнат. Бъдете горди, че сте завършили ЕГ "Иван Вазов", което е училище с големи традиции. Вашите учители ви водят по пътя на знанието, уважавайте ги и им се доверявайте", заяви Атанас Ташков.

Учениците ще могат да четат книги на български, английски, испански, немски, италиански, френски и руски език. Има възможност и за презентиране на различни видеоматериали, както и достъп до информация чрез нова безжична интернет мрежа. Двата нови кабинета с интерактивните дъски дават възможност учебният материал да бъде представен в достъпен и увлекателен вид и да се правят презентации по различни теми и предмети.

ОЩЕ снимки от изпращането на абитуриентите тази година може да видите ТУК

Вашият коментар