Една различна сутрин в Пловдив

И аз като други завършили студенти се сблъсках с реалността на безработицата. Ставаш сутрин, приготвяш си кафето и сядаш с очакване пред компютъра, ровейки се из сайтове предлагащи различни обяви за работа.

Тази сутрин обаче, отваряйки очи, лицето ми бе огряно от топлината на слънчевите лъчи. За февруарски ден ми се стори достатъчно топло. Затова сипах кафето си в пластмасова чаша, грабнах си чантата и се потопих в красотата на започващият ден.

Крайната ми цел беше върха на едно от прекрасните ни тепета. Но, този път реших да си спестя регламентирания маршрут и поех в неизвестна посока.

Вървях по малки улички опасващи възвишението. Отпивах от топлото кафе, радвах се на слънчевото утро и с любопитство опознавах сгушените къщички наоколо. Несъмнено гледката от върха беше страхотна, но красотата на тесните улички сякаш ме беше заредила с добро настроение.

Един прекрасен старт на един необичайно топъл февруарски ден. Нека се усмихваме повече и не забравяме, че понякога красотата и щастието се крият на необичайни места. 

Снимка: Стоян Стоянов

За автора

Вашият коментар