Нобелова награда за мир и пътуване до Осло

Ти би могъл да станеш един от четиримата млади европейци, които ще спечелят пътуване до Осло и незабравимо участие в празнуването на Нобеловата награда за мир!

Знаеш ли, че спечели престижната Нобелова награда за мир? Тази година Европейският съюз и неговите 500 милиона граждани получиха Нобеловата награда за мир за това, че превърнаха Европа от континент на войните в континент на мира. Наградата ще бъде връчена в норвежката столица Осло на 10 декември 2012 г.

Четирима млади европейци ще приемат тази награда заедно с лидерите на ЕС. Един от тях може да си ти!

Готов ли си?

image

 

Ако си на възраст от 8 до 24 години, ако си гражданин на държава от ЕС, присъединяваща се държава или страна — кандидатка за членство в ЕС, кажи ни: Какво означава мирът в Европа за теб?

 

Грабвай моливи и хартия — или компютър — и ни изпрати своята рисунка (ако си на възраст 8–12 години) или кратък текст, съдържащ максимум 120 знака, (ако си на възраст 13–24 години) до 25 ноември 2012 г.

Европейският младежки форум, партньор на ЕС за този конкурс, ще направи предварителен подбор на шестнадесетте най-добри предложения във всяка възрастова група (8–12 години, 13–17 години и 18–24 години), а журито ще избере тримата победители (по един за всяка възрастова група).

Шестнадесетте предварително подбрани материала във възрастовата група от 18 до 24 години ще бъдат представени във Facebook за гласуване. Кандидатът, получил най-много гласове, ще бъде поканен в Осло. Победителят и деветимата подгласници ще бъдат поканени в Страсбург на 12 декември на специална проява, посветена на Нобеловата награда!

Ти би могъл да станеш един от четиримата млади европейци, които ще спечелят пътуване до Осло и незабравимо участие в празнуването на Нобеловата награда за мир!

Прочети правилата на конкурса и попълни формуляра за участие по-долу:

http://consilium.europa.eu/peace4eu?lang=bg

Източник: http://consilium.europa.eu/peace4eu?lang=bg

 

 

 

За автора

Вашият коментар