Ротаракт Пловдив започва проект „Социална кухня“

Ротаракт клуб Пловдив е организация, създадена в служба на обществoто. Той е част от културния, социален и клубен живот на Пловдив. Идеята на Ротаракт е да събира будни млади хора от различни сфери, да ги обогатява и изгражда като личности. Като световна организация, Ротаракт също така подпомага завързването създаването на международни контакти и изграждането на една широка мрежа от познанства.
Въпреки, че Ротаракт клуб Пловдив съществува от 17 години, и за това време има осъществени множество интересни, разнообразни и полезни проекти, клубът и неговите дела не се радват на широк медиен отзвук.
Най-известният проект е Фестивалът за театрално, танцово, музикално и изобразително изкуство „Рошавата котка“, който дава възможност на деца от цялата страна да покажат талантите си. Друг осъществен проект с фокус към развитието на деца е изграждането на сензорна стая в една от пловдивските детски градини.
В по-друга насока е проектът „Социална кухня“. В Пловдив съществува така наречената социална кухня, осигуряваща топъл обяд за социално слаби хора през зимните месеци на годината. До тук добре, НО! Хората, нуждаещи се от този обяд са много повече от тези, които го получават.

"Ето защо решихме да направим нещо по въпроса. Така започна този прекрасен проект. Посредством благотворителен търг ние успяхме да осигурим топъл обяд за 20 човека в продължение на 3 месеца! Освен това.. показахме как големи социални проблеми могат да намерят решение с помощта на всеки един от нас", споделиха за mediacafe.bg от организацията.

"С наближаването на зимата, ние отново се подготвяме да помогнем и да подарим усмивки! На 28.11.2012 в Мол Галерия отново ще проведем благотворителен търг", се обърна към всички пловдивчани Марта Тодорова.
 

За автора

Вашият коментар