Криво огледало: Изследване доказа, че българите са най-търпеливи!

Серията от идиотски социологически проучвания, касаещи българската нация, приключи с изследване, което доказа, че българинът е най-търпеливият вид на планетата

Така си е, потвърдиха от агенцията "Умри млад, за да бъде красив черепът ти". Няма друга нация, която да позволява знайни и незнайни компании, фирми, агенции и прочее да си правят с нея част от мъжки полов орган, без да реагира на това адекватно.

То не бяха простотии от рода на това, че българинът бил най-мързелив, че бил най-дебел, че бил най-глупав и какво ли още не. Самият факт, че това се тиражира свободно и на никой не му прави впечатление, ни доведе до мисълта, че вероятно българите сме най-търпеливата нация.

Прозвънихме около 6 милиона абоната, за да сме достоверни в твърдението си и се оказа, че сме абсолютно прави. Лакардията "Ти го плюеш,  той си мисли, че дъжд го вали" се е вкоренила дълбоко в съзнанието на нашенеца.

* Рекламна кампания с основно мото – „Българите сме най-мързеливата нация в Европа – стряскащо и обидно послание.

За какво говорим? Веднага ви даваме пример. Ако в някоя цивилизована страна се използва абсолютна лъжа като маркетингов трик, то компанията, която го афишира и разпространява ще е приключила с бизнеса си до седмица.

Вие представяте ли си как в Англия някой ще рекламира и афишира, че британците са най-мързеливите и това няма да повлияе на бизнеса му? Както е вдигнал всичко коз и се надява да достигне четири Валета, така се е озовал на дъното на няколко морета. Приключил е от раз! 

Тук такова нещо няма. Всеки индивид, фирма, компания, корпорация, бранд и т.н. може да говори каквото и дойде на ум, а реакция от обществото липсва.

Признаваме си, че това ни устройва идеално, добавиха от агенцията. Овчедушието на българина отваря нови възможности за реклама и ние смятаме да помогнем на нашите партньори да затвърдят позициите си на пазара, ползвайки смело похватите на лъжата и демагогията.

В скоро време се очаква на пазара да се появят слогани от рода на "Българинът е най-грозен в света", "Българинът не може да мисли" и "Българинът е бездуша овца, с която всеки може да си прави гаргара".

ВАЖНО: Рубриката "Криво огледало" е хумористична и не цели да обиди никого, а да ви накара да се усмихнете.Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват "Криво огледало", защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Всеки от вас може да изпраща до редакцията ни забавни коментари на мейл – news@mediacafe.bg, като най-добрите от тях ще публикуваме в "Криво огледало".

Карикатура: Анатоли Станкулов

Илюстрация: Steve Cutts

 

За автора

Вашият коментар