Криво огледало: Наемаме пейка в парк за 10 лева на месец

10 лева на месец ще струва наемането на пейка в градинки и паркове. Това решиха след дълго умуване пловдивските общински съветници. Поводът за поредната иновация бе недоволството на граждани от липсата на достатъчно места за сядане в кътовете за отдих. 

Редно беше и пейките да станат платени, коментира със задоволство общински служител. Така хората могат да си планират спокойно обедните почивки и разходките с деца и внуци. Досега беше някаква анархия и нямаше място за всички.

Включването на пешеходците в "синя зона" ще облекчи трафика в парковете и градинките и там също ще настане ред. За улеснение на гражданите, същите ще могат да запазват пейка и със SMS.

Добавихме и екстра за тези, които искат да запазват цели беседки, като критериите и ценоразписът са следните: 

1. Наем на беседка (за белот и разпивка) в централна градска част за уикенда – 80 лева. 

2. Наем на беседка в работни дни за извънкласова дейност на ученици – 1 лев на час за дете.

3. Наем на беседка за обедна почивка на служители на "чистота" – 5 лева на ден (по 1 лев на час).

Очаква се скоро общинарите да приемат и тарифа за наем на междублокови пространства и пешеходни пътеки, като критериите за това са в процес на уточняване.

ВАЖНО: Рубриката "Криво огледало" е хумористична и не цели да обиди никого, а да ви накара да се усмихнете.Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват "Криво огледало", защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Всеки от вас може да изпраща до редакцията ни забавни коментари на мейл – news@mediacafe.bg, като най-добрите от тях ще публикуваме в "Криво огледало".

Снимки – интернет

За автора

Вашият коментар